Μπατζιάνα Χ. Κωνσταντίνα

Παιδοψυχίατρος στη Λάρισα

Η Μπατζιάνα Κωνσταντίνα είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχόλης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τμήμα Ιατρικής Σχόλης Επιστημών Υγείας.

Ολοκλήρωσε την ιατρική σχολή το 2000.

Ειδικεύτηκε στην Παιδοψυχιατρική κλινική Παίδων και Εφήβων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της ειδικότητας ασκήθηκε στην Ψυχιατρική Ενηλίκων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Ψυχιατρικό Τμήμα και στη Νευρολογία στο ίδιο Νοσοκομείο. Διατέλεσε Ιατρός της Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο τμήμα διαταραχών πρόσληψης τροφής παιδιών-εφήβων και παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Γνωστικής και Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Έλαβε επιμέρους ειδικεύσεις στις Διαχυτικές Αναπτυξιακές Διαταραχές και στη Διαταραχή Πρόσληψης τροφής παιδιών και έφηβων.

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας επέστρεψε στην Λάρισα, οπού από το 2008 έως και σήμερα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο προέχοντας υπηρεσίες Παιδοψυχιατρικής αξιολόγησης, συμβουλευτική γονέων, θεραπείες συμπεριφοράς σε παιδιά με ΔΑΦ, ΔΕΠ-Υ, ΝΥ και αλλά.

Συνεργάζεται με το Σύλλογο Γονεων και Κηδεμονων Αυτιστικων ατομων Νομου Λαρισας ως εξωτερικός συνεργάτης των Δομών ΧΑΡΑ | , ΧΑΡΑ ||, Οικοτροφείο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (από 2008-2013) και από 2015 έως σήμερα.

Έχει παρακολουθήσει ειδικά προγράμματα και πλήθος σεμιναρίων τα οποία αφορούν το πεδίο του Αυτισμού:

Σε συνεργασία με Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές και ειδικούς Παιδαγωγούς, παρέχει τον Σχεδιασμό προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά με: Αυτισμό, Σύνδρομο Asperger, Νοητική Ανωριμότητα και ήπιες νευρολογικές / ψυχοκινητικές δυσκολίες, Αναπτυξιακές Διαταραχές του Λόγου και του Κινητικού Συντονισμού, Διαχείριση Συμπεριφοράς και Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιου και οικογενειας.